Jak si zútulnit balkon nebo terasu

  • Úvod
  • Blog
  • Jak si zútulnit balkon nebo terasu

Taky patříte k těm šťastným majitelům balkonu anebo rovnou terasy? Milujete taková místa, kde si můžete v klidu sednout a vychutnat si třeba vaši oblíbenou dopolední kávu či večerní drink. Abyste si to ale užili ještě lépe, můžete si vaši terasu nebo balkon náležitě zútulnit. Přinášíme vám hned několik typů, jak na to.

  1. Začněte od podlahy. Ta je asi jedním z nejdůležitějších prvků. Pokud je nevzhledná, kazí celý dojem. Povrch terasy či balkonu rozhodně dobře promyslete. To, co budete mít pod nohama, bude určovat celkovou pohodu, která bude na daném místě vyzařovat. Každé zlepšení vzhledu podlahy okamžitě změní celkový dojem daného prostoru. Můžete si pořídit odolný porcelán nebo dřevěnou podlahu s plastovými podstavci, které jednoduše zaklapnete do sebe. Prostor perfektně zútulní také venkovní koberec, který můžete umístit třeba na WPC terasový systém Twinson. Ten lze ale bez problému použít i na balkoně, kam se také skvěle hodí.
  2. Pak přidejte stolek a židličky. Nevadí, jestli je to malý balkon či prostorná terasa, jistě najdete to pravé, co tam perfektně padne a bude se vám tam pohodlně sedět.
  3. Polštářky a deky dodají celému místu kouzlo a přitom vás to finančně nezruinuje. Chcete-li, můžete si pořídit i sedací vaky, pytle anebo pufy.
  4. Pak by nemělo chybět trochu zeleně. Příroda kolem vás uklidňuje a navozuje příjemné pocity. Stačí k tomu pár květináčů různých velikostí. Některé můžete postavit na zem, jiné zavěsit. A uvidíte, že místo bude zase ještě o něco více lákat k posezení.
  5. Nakonec doplňte osvětlení. Můžete si na svůj balkon či terasu instalovat venkovní svítidla a nemusíte hned volat elektrikáře. Existují různé lampionky a světýlka na baterky a také na solární energii. A pak jsou tu samozřejmě staré, dobré svíčky. Jsou tak moc romantické.

Tak honem s chutí do toho, již zítra večer si můžete vychutnat večerní sklenku v novém prostředí vašeho známého balkonu či terasy tak, jak jste je dosud neznali.

Publikováno: 1. 6. 2022