Blog

Ohraničení teras

22. 7. 2024
Ohraničení terasy není pouze praktickou nutností, ale také klíčovým prvkem, který definuje celkový vzhled a atmosféru vašeho venkovního prostoru.
Přečíst

Bojujeme s nespavostí: jak vypadá místo, kde usínáte?

6. 6. 2024
Usínáte ihned a máte klidné spaní? Gratulujeme. Odhaduje se, že až 30 % dospělých na světě trpí některou z forem nespavosti. To je vysoké číslo. Nespavost má nespočet příčin. Stres a úzkost, zdravotní problémy nebo špatné spánkové návyky. Některé z nich ale můžete změnit.
Přečíst

Jak osvětlit terasu, pergolu či altánek?

15. 5. 2024
Večery strávené v příjemné atmosféře na terase či pod pergolou jsou vrcholem letních dnů. Aby toto místo bylo skutečně oázou klidu a relaxace, je důležité nezapomínat na správné osvětlení.
Přečíst

Proč nejsou látkové rolety vhodné do pergoly?

17. 4. 2024
Pergoly jsou skvělým řešením, jak zútulnit venkovní prostor domu a vytvořit příjemný stín. Jaký typ rolet do pergol zvolit? Přečtěte si tento článek.
Přečíst

Rozdíl mezi žaluzií na míru a z hobby marketu

23. 2. 2024
Žaluzie obecně vytváří příjemné prostředí v našich domovech a pracovních prostorech. Jsou obzvláště důležité v těch dnech, kdy nám slunce svítí do oken a my se před ním nemáme kam schovat.
Přečíst

Jak vyčistit sítě proti hmyzu

26. 1. 2024
Jak správně udržovat sítě proti hmyzu v oknech a na balkonových dveřích? Přinášíme vám podrobný návod.
Přečíst

Tipy na dárky pro majitele pergol a teras

7. 11. 2023
Pokud hledáte dárek pro někoho, kdo vlastní pergolu nebo terasu, máme pro vás několik tipů. Na řádcích níže vám přineseme inspiraci na takové dárky, které by majitelé teras nebo pergol mohli ocenit.
Přečíst

Proč bioklimatická pergola

7. 11. 2023
Posezení venku na terase v sobě skrývá spoustu výhod a příjemných zážitků. Pokud si chcete tyto jedinečné okamžiky užít naplno i v ne příliš přívětivém počasí, zkuste si na své zahradě vybudovat bioklimatickou pergolu.
Přečíst

Kotvení pergoly na fasádu domu

11. 7. 2023
Při instalaci pergoly je důležité brát v úvahu nejen estetické aspekty, ale také tepelnou izolaci domu. Kotvení pergoly přímo na fasádu domu může způsobit vznik tepelných mostů, což může mít negativní dopad na energetickou účinnost budovy.
Přečíst

Bezpečí pro děti: jak vybírat stínící techniku?

27. 3. 2023
Máte malé děti a plánujete pořízení nové stínící techniky do vašeho domova? Váháte nad tím, co bude pro vaše děti nejbezpečnější? Máte starou stínící techniku a chcete si ověřit její bezpečnost?
Přečíst

Čištění venkovních rolet

23. 2. 2023
Venkovní rolety jsou vynikající volbou pro regulaci světla i teploty v interiéru a jejich pravidelné čištění je zásadní pro zachování vzhledu a funkčnosti. Jak ale čistit správně, efektivně a bez nežádoucích účinků?
Přečíst

Jak čistit venkovní žaluzie

24. 10. 2022
Jakkoliv jsou ale venkovní žaluzie odolné, různé nečistoty, které se šíří vzduchem, na nich přece jen zanechají stopy. Usazuje se na nich prach a pyl, ale i různé nečistoty, které souvisí s výskytem hmyzu. Jak žaluzie vyčistit?
Přečíst

Terasa u bazénu

29. 8. 2022
Hlavní výhodou WPC prken pro terasy u bazénu oproti dřevěným je, že se prkna netříští, a jsou proto ideální pro bosé dovádění dětí kolem bazénu.
Přečíst

Jak si zútulnit balkon nebo terasu

1. 6. 2022
Taky patříte k těm šťastným majitelům balkonu anebo rovnou terasy? Přinášíme vám hned několik typů, jak můžete vaši terasu nebo balkon náležitě zútulnit.
Přečíst

Dřevěná anebo WPC prkna na terasu?

4. 4. 2022
Pojďme se spolu podívat na charakteristiky a výhody či nevýhody obou dvou. Jen tak si budete moci udělat svůj vlastní názor a rozhodnout se, který typ bude nejvhodnější právě na vaši terasu.
Přečíst