Rozdíl mezi žaluzií na míru a z hobby marketu

  • Úvod
  • Blog
  • Rozdíl mezi žaluzií na míru a z hobby marketu

Žaluzie obecně vytváří příjemné prostředí v našich domovech a pracovních prostorech. Jsou obzvláště důležité v těch dnech, kdy nám slunce svítí do oken a my se před ním nemáme kam schovat. A naopak v noci nám dávají klid a soukromí. Při výběru žaluzií se často setkáváme s možností volby mezi žaluziemi na míru a typizovanými variantami, které jsou dostupné v hobby marketech. Jaká varianta je pro vás lepší? Odpověď najdete v dnešním článku.

Precizní měření a přizpůsobení

Žaluzie na míru jsou vytvořeny přesně podle rozměrů vašich oken. Každý kus je pečlivě naměřen a přizpůsoben konkrétnímu oknu, což zajišťuje dokonalý vzhled a funkčnost. Oproti tomu typizované žaluzie jsou vyráběny v obecných rozměrech, což může vést k problémům s přizpůsobením se konkrétním oknům. Často se setkáváme s tím, že jsou příliš krátké nebo příliš dlouhé.

Venkovní posezení s výhledem na zahradu a žaluzie na míru

Kvalitní materiály a zpracování

Při výrobě žaluzií na míru jsou často používány vyšší kvality materiálů a speciální zpracování, což přispívá k dlouhodobé odolnosti a estetickému vzhledu. V hobby marketech se často setkáváme s žaluziemi vyrobenými z levnějších materiálů a standardním zpracováním, což může ovlivnit jejich životnost a odolnost.

Design a barevné možnosti

Žaluzie na míru nabízejí širokou škálu designových a barevných možností, které se mohou přesně hodit k interiéru vašeho domova nebo kanceláře. V hobby marketech jsou často k dispozici omezené možnosti výběru designu a barev, což může být omezující při snaze o esteticky sladěný interiér.

Profesionální Instalace

Žaluzie na míru obvykle vyžadují profesionální instalaci, která zajišťuje správné umístění a optimální fungování. V případě typizovaných žaluzií je někdy instalace ponechána na zákazníkovi, což může způsobit problémy při dosažení optimálního výsledku.

Výběr mezi žaluziemi na míru a typizovanými žaluziemi závisí na individuálních potřebách, preferencích a rozpočtu. Zajímá-li vás kvalitní a precizní řešení, může být investice do žaluzií na míru tou správnou volbou.

Publikováno: 23. 2. 2024