Proč nejsou látkové rolety vhodné do pergoly?

  • Úvod
  • Blog
  • Proč nejsou látkové rolety vhodné do pergoly?

Pergoly představují vynikající možnost zútulnění venkovního prostoru a vytvoření příjemného stínu. Správná volba stínící techniky je klíčová pro optimální stínění a užívání pergoly.

Jaké rolety ale vybrat?

Může přinést volba látkových rolet nějaké problémy?

Zapomeňte na váhání a pojďte se s námi podívat na stručného průvodce dostupnými roletami pro vaši pergolu, který vám rozhodně změní pohled na venkovní stínění!

 

Charakteristika látkových rolet


Látkové rolety jsou tradiční, cenově přívětivou volbou pro stínění nabízející širokou škálu designových možností i flexibilitu v regulaci světla. Jsou vyrobeny z materiálů, jako je například polyester nebo akryl a mohou být přizpůsobeny různým stylům. Jsou skvělé pro vytvoření příjemné atmosféry a soukromí.

 

Problémy spojené s použitím látkových rolet v pergolách

Látkové rolety mají některé nedostatky, které je dělají méně vhodnými pro použití v pergolách.

  • Jejich odolnost vůči povětrnostním vlivům není tak vysoká jako u jiných materiálů, což může vést k rychlému opotřebení i potřebě častější údržby.
  • Při silnějším větru mají omezenou funkčnost a jsou náchylné k poškození nebo roztržení, což může představovat bezpečnostní riziko.
  • Čištění a udržování látkových rolet je navíc o mnoho náročnější v porovnání se screenovými roletami.

 

Výhody screenových rolet pro pergoly

Na rozdíl od látkových rolet mají screenové rolety vyšší odolnost vůči povětrnostním podmínkám, včetně UV záření a větru. Jsou vyrobeny z pružných materiálů ukotvených ve speciálních vodících lištách, které odolávají vlhkosti a poskytují dokonalý stín. Díky své snadné údržbě se screenové rolety stávají skvělou volbou pro pergoly, které vyžadují spolehlivé a trvanlivé stínění.


Screenové rolety jsou perfektní volbou pro zahradní pergoly. Oproti tradičním látkovým roletám nabízejí vyšší odolnost vůči povětrnostním podmínkám, delší životnost a snadnou údržbu, což zajišťuje vysokou spolehlivost i uživatelský komfort. Pokud hledáte ideální stínění do vaší pergoly, neváhejte se obrátit na odborníky, kteří vám pomohou vybrat vhodné řešení pro vaše potřeby a preference.

Užijte si vašeho venkovního prostoru na maximum a udělejte krok směrem k dokonalému stínění ještě dnes!

Screenova roleta na pergole

Publikováno: 17. 4. 2024