Proč bioklimatická pergola

Posezení venku na terase v sobě skrývá spoustu výhod a příjemných zážitků. Můžete pořádat venku rodinné obědy, pracovat, nebo jen tak sedět a pozorovat své okolí s kávou v ruce. Pokud si ale chcete tyto jedinečné okamžiky užít naplno i v ne příliš přívětivém počasí, zkuste si na své zahradě vybudovat bioklimatickou pergolu. Díky ní budete moct relaxovat venku, kdykoliv se vám zamane. Pojďme se podívat blíže na to, co vlastně bioklimatická pergola je.

Moderní zastřešení

Jednoduše – bioklimatická pergola vám zajistí optimální podmínky k pobytu venku na terase i za příliš horkého slunného dne s ostrými paprsky, ale naopak i během deštivých přeháněk. Co to ale bioklimatická pergola je? Jedná se o designový, funkční a v posledních letech velmi oblíbený způsob zastřešení teras. Konstrukce pergoly je hliníková a strop tvoří naklápěcí a posuvné lamely, sklo nebo látková střecha. Ke konstrukci lze nechat nainstalovat boční rolety, přitápění, LED osvětlení nebo například senzory. Díky tomu všemu inovativně předejdete nepředvídatelnému počasí.

Umístění pergoly

Pergola může stát samostatně například uprostřed zahrady, jestliže máte svůj oblíbený kout a chcete jej zastřešit. Též si můžete pergolu nechat ukotvit na fasádu domu, kterému tak dodáte moderní prvek. Zvoleným materiálem je hliník. Je to lehký, ale zároveň velmi odolný a pevný materiál, který nepodléhá rzi. Masivní konstrukce je odolná vůči povětrnostním vlivům, ale také má velkou nosnost, tím pádem udrží bezpečně i větší vrstvu napadaného sněhu.

Bioklimatické pergoly jsou bezúdržbové. Mají dlouhou životnost a díky kvalitnímu materiálu vydrží dlouhou dobu vzhledově jako nové. Efektivně zabudované mají i odtoky vody ve své konstrukci.

Jestliže tedy plánujete zastřešení terasy a přemýšlíte nad moderním a funkčním řešením, bioklimatická hliníková pergola je pro vás tou pravou volbou a jistě nebudete litovat.

Publikováno: 7. 11. 2023